05 - Køleskab og smøre/bageplads
 

Der skal være frastillingsplads ved siden af køleskabet. Hvis køkkenet er stort nok, kan der med fordel sættes mindst 80 cm bordplads af - og gerne op til 120 cm. Så kan bordet også bruges til fx bagning, smøring af madpakker eller som ekstra arbejdsplads, når flere arbejder i køkkenet samtidig.
Ved smøre/bagepladsen skal der være skabs- og skuffeplads til bage- og smøreredskaber, bageforme, plastposer, folie m.v., og også gerne til mel og andre kolonialvarer til bagning. Skabspladsen på dette sted vil også typisk blive udnyttet til ”ekstra” ting som morgenmadsprodukter, fryseemballage, servietter, kogebøger osv. - og eventuelt til ekstra service.

Køleskabet kan hæves (på en sokkel eller i et indbygningsskab), så det bliver nemmere at komme til de nederste hylder i skabet. Det skal dog stadig være nemt at overskue den øverste hylde.

En eventuel fryser behøver ikke at stå i køkkenet. Men køleskabet bør i så fald have en lille frostboks til isterninger og et mindre lager af frostvarer.